Uppdaterad: 3 februari 2021

FAQ - Up For Sports?

Hur fungerar Up For Sports?

Svar: Up For Sports är en sportmatchningstjänst. Vi vill hjälpa tränare och sportutövare att hitta varandra i olika sporter på alla platser i Sverige. Alla kan registrera sig som sportutövare, gammal som ung samt nybörjare, motionär, elitidrottare. Tränare kan vara personer som arbetar som tränare, men också aktiva idrottare som vill erbjuda prova-på-pass eller inspirations- / sparringpass i just sin sport.


Vad kan jag göra på Up For Sports?

Svar: Som tränare kan du hitta ut till sportutövare för dina träningspass, som sportutövare kan du hitta tränare i olika sporter och som sportutövare kan hitta andra sportutövare att sporta tillsammans med i olika sporter


Hur använder jag Up For Sports?

Svar: Du registrerar dig som tränare eller sportutövare. Som tränare kan du annonsera dina träningspass eller boka sportutövare som söker tränare, och som sportutövare kan du boka tränare som lägger ut sina lediga träningspass eller annonsera att du söker tränare eller annan sportutövare att sporta med. Är du registrerad som tränare kan du också på samma inloggning lägga till dig som sportutövare och är du registrerad som sportutövare kan du lägga till dig som tränare.


Hur söker jag som användare efter tränare / sportutövare?

Svar: När du har registrerat dig som användare på Up For Sports så kommer du att kunna börja söka bland tränare och andra sportutövares utbud av träningspass och förfrågningar. Du filtrerar själv efter sport, tidpunkt, plats och om du söker tränare eller annan sportutövare att träna med.


Är Up For Sports tillgängligt i hela Sverige?

Svar: Ja. Det ska vara möjligt att söka tränare och annan sportutövare på din hemort, men också när du är på besök eller tjänsteresa på annan ort eller på semester.


Kan jag som tränare lägga upp pass utanför min stad?

Svar: Ja, man anger när man skapar ett pass var träningspasset avses utföras.


Kan jag nå ut till användare utanför just den kommun som jag anger att träningspasset kommer vara i?

Svar: Ja, du kan lägga till flera kommuner som du vill nå ut till när du lägger ut pass / förfrågningar. På det sättet sprider du informationen till det relevanta upptagningsområdet.


Hur får användare information om när jag lägger ut pass / förfrågningar?

Svar: Alla pass och förfrågningar syns på applikationen när du är inloggad. När en tränare lägger ut nya pass går det ut ett email till alla sportutövare som angett just den sporten och den kommunen som passet avser. När en sportutövare lägger ut en förfrågan om att den söker en tränare skickas ett email ut till alla tränare i den sporten i den kommunen och likaså när en sportutövare lägger ut en förfrågan om att den söker en annan sportutövare så skickas ett email ut till alla sportutövare i den sporten i den kommunen. Alla användare kan avaktivera funktionen att få notiser via email.


Kan jag avboka ett pass som jag redan bokat?

Svar: Det går att avboka ett pass du bokat. Man kontaktar då motparten (tränare eller utövare) och meddelar att passet behöver avbokas samt avbokar passet på applikationen och då kan den som annonserat om passet lägga upp passet igen för någon annan tränare eller utövare att boka.


Kan jag byta språk? Finns applikationen på engelska?

Svar: I nuläget finns applikationen bara på svenska.


Hur fungerar ratingsystemet?

Svar: Efter ett genomfört pass får du en förfrågan via email om att betygssätta tränaren / sportutövaren. Den sammanlagda ratingen och eventuella kommentarer visas sen i profilen.


Hur ändrar jag mina uppgifter?

Svar: Du ändrar dina uppgifter under Min Profil / Personliga uppgifter. Du kan när som helst addera eller ta bort sporter, samt ändra dina användaruppgifter. Du kan också ha en tränarprofil och en sportutövarprofil med samma inloggning. Du lägger till tränar- alternativt sportutövarprofil under Min profil.


Kan jag avsluta mitt konto?

Svar: Du kan när som helst avsluta ditt konto på Up For Sports. Det gör du genom att kontakta oss på hej@upforsports.se


Kommer mitt telefonnummer och min email att visas i min profil?

Svar: Nej, ditt telefonnummer och din email kommer inte att vara synliga för andra. Det är först när du har bokat en annonserad träningstimme, eller när du själv lagt ut en förfrågan och någon bokar den, som dina uppgifter kommer att skickas via epost till motparten. Detta för att möjliggöra för er att kunna kontakta varandra inför ert kommande träningspass. Du finner information om hur vi behandlar dina personuppgifter i integritetspolicy som du hittar i menyn längst ner på hemsidan.


Varför är lägsta ålder för tränare 14 år?

Svar: Vi har lagt en lägsta åldersgräns på 14 år som är i linje med SISUs åldersgräns för när ungdomar börjar gå grundutbildning för tränare. (www.sisuidrottsutbildarna.se)


Vad är lägsta ålder för att kunna registrera sig som utövare?

Svar: Det finns ingen lägsta ålder för sportutövare, men om man inte önskar registrera ett eget konto som barn eller åt sitt barn är det fullt möljigt att man som vuxen och förälder bokar annonserade tider med tränare på sitt eget användarkonto och sedan meddelar tränaren att träningspasset är avsett för ett barn eller en junior.


Ska jag betala skatt på mina inkomster om jag är tränare / coach?

Svar: I egenskap av privatperson ansvarar du själv för att deklarera den ersättning som du får när du utför träningspass som tränare. Up For Sports har ingen arbetsgivarroll gentemot någon användare och är inte heller part i avtalet mellan den tränare som annonserar ett träningspass och utövaren. Som tränare behöver du själv ta reda på om du omfattas av skatter och avgifter, inklusive sociala avgifter som kan komma att utgå när du genomför dina träningspass mot betalning. Om du behöver mer information eller har frågor relaterade till skatt så hänvisar vi till din lokala skattemyndighet alternativt söker information på Skatteverkets hemsida. (www.skatteverket.se)


Hur fungerar era stipendium?

Svar: Du finner all information om våra stipendium och hur du går tillväga för att som tränare söka något av våra stipendium, under Stipendier. Där hittar du också en FAQ som svarar på de vanligaste frågorna om Up For Sports stipendier.


Hur blir man stipendiegivare?

Svar: Vill du bli stipendiegivare vill vi att du kontaktar oss på hej@upforsports.se så berättar vi mer. Du hittar också en FAQ som svarar på de vanligaste frågorna om Up For Sports stipendier under Stipendier.


Hur blir jag ambassadör för Up For Sports?

Svar: Är du intresserad av att bli ambassadör för Up For Sports är du välkommen att kontakta oss på hej@upforsports.se för att få mer information. Du kan också gå in på www.upforsports.se/ambassador för mer information.


Hur kontaktar jag er?

Svar: Du kan skicka oss din fråga, din feedback eller synpunkter till hej@upforsports.se så svarar vi på ditt email så fort vi kan.